5 tips til at vælge den helt rigtige kontorstol til kontoret

5 tips til at vælge den helt rigtige kontorstol til kontoret

Har du et arbejde, der kræver meget stilstand og kontorarbejde, er det vigtigt, at du har en god kontorstol. En god kontorstol kan se ud på mange forskellige måder. Nogle er til klassiske kontorstole, mens andre ønsker mere avancerede kontorstole. Markedet for kontorstole er enormt, og det kan derfor være rigtigt svært og uoverskueligt at vælge. Står du lige nu og skal vælge en kontorstol? Så læs med herunder, hvor du får 5 tips til at vælge den helt rigtige kontorstol til kontoret. 

Jo flere justeringsindstillinger, jo bedre

Når du skal vælge den helt rigtige kontorstol, er det først og fremmest vigtigt, at du tænker praktisk. En kontorstol kan sagtens være smuk, men samtidig være rigtigt dårlig at sidde i. Fordi du skal sidde i kontorstolen mange timer om dagen, er det vigtigt, at kontorstolen kan justeres på flere forskellige måder. Forestil dig, at du skal sidde i en ganske almindelig spisebordstol 8 timer om dagen. Du vil med garanti blive øm i ryg, lænd og nakke! Din kontorstol skal være så behagelig, at du kan sidde behageligt i den flere timer om dagen.

Når det kommer til kontorstole, gælder det, at jo flere justeringsindstillinger, jo bedre. Med forskellige justeringsindstillinger kan du nemlig tilrette stolen, når den bliver ubehagelig at sidde på. Vælger du en kontorstol uden justeringsindstillinger, kan du risikere at få langvarige helbredsproblemer. Du vil blandt andet opleve at få længerevarende holdningsproblemer. Det er altså vigtigt, at du vælger en kontorstol med flere forskellige justeringsmuligheder! Du kan finde et stort udvalg af kontorstole med mange justeringsmuligheder hos iStol

Kvalitet fremfor kvantitet

Nu har du nok fundet ud af, at en god kontorstol er alfa omega, hvis man vil have en god arbejdsdag på kontoret. Derfor er det også vigtigt, at du ikke sparer, når du skal købe kontorstol. Når du skal ud og finde din kontorstol, skal du ikke kigge på prisen, men på kvaliteten af kontorstolen. En kontorstol til 200 kroner er ikke nødvendigvis det bedste valg.

Som tidligere nævnt kan en dårlig kontorstol, uden forskellige justeringsindstillinger, give dig diverse langvarige helbredsproblemer. Du kan derfor lige så godt investere i en god kontorstol, af god kvalitet, fremfor en billig kontorstol, af dårlig kvalitet, som du alligevel skal udskifte indenfor kort tid. Er dit budget for en ny kontorstol ikke særligt stort, kan du sagtens finde finde kontorstole, i god kvalitet, på tilbud.

Med eller uden armlæn?

Der skal tages mange beslutninger, når man køber kontorstol. Noget af det første, du skal spørge dig selv om, når du vælger kontorstol, er: med eller uden armlæn? Du tror måske, at armlæn ikke har noget betydning – her tager du fejl! For nogle er armlænet i vejen, mens det for andre er rart.

Det kan være rigtigt rart at hvile armen på et armlæn, hvis man eksempelvis har et møde eller har meget computerarbejde. Armlænet kan dog også være i vejen, hvis man har travlt og er meget aktiv på kontorstol. Find ud af, om du er til en kontorstol med armlæn, eller om du er til en kontorstol uden armlæn. 

Høj eller lav ryg?

Det næste du skal tage stilling til, når du skal finde den rigtige kontorstol til kontoret, er: høj eller lav ryg? Her er der igen tale om en smagssag. For at du kan finde ud af, om du ønsker dig en kontorstol med enten høj eller lav ryg, kan det være en god ide at afprøve en almindelig spisebordsstol.

Sæt dig på en spisebordsstol med henholdsvis lav eller høj ryg og overvej, om højden passer til dig. Er du meget bekymret for din holdning, er det som oftest en tommelfingerregel, at man skal have en kontorstol med høj ryg. Det er dog en meget individuel vurdering, og det er derfor en god ide, at du prøver dig godt frem!

Prøv inden du køber

Det absolut vigtigste, du skal huske, når du skal vælge den helt rigtige kontorstol til dit kontor, er, at prøve stolen, inden du køber. Rigtigt mange vælger at købe deres kontorstol online, uden de har prøvet den. Fordi du som tidligere nævnt formentlig skal bruge mange timer i kontorstolen om dagen, er det enormt vigtigt, at du har prøvet at sidde ordentligt i den – gerne længere tid ad gangen. Kontorstolen kan se helt fantastisk ud, uden at den egentlig passer til dig og din krop.

Vil du gerne købe din kontorstol online, kan det sagtens lade sig gøre! Det  er dog vigtigt, at du finder den i en fysisk butik, inden du bestiller den. Prøver du den ikke fysisk, kan du risikere at stå med en dyr kontorstol, du ikke kan lide, som nu skal sendes retur. Herefter står du fattigere uden en kontorstol, og du skal nu igen på jagt. Reglen er altså: prøv altid kontorstolen, inden du køber!

Nu er du klar til at vælge den rigtige kontorstol til kontoret – held og lykke.