5 tips til at indrette kontorets mødelokale så det er lækkert og indbydende

5 tips til at indrette kontorets mødelokale så det er lækkert og indbydende

Indretning af et rum har en stor betydning for hvad folk tænker om at befinde sig derinde. I forbindelse med en arbejdssituation skal et rum være indbydende og føles rart at befinde sig i. Skal der holdes møde en hel dag, er det rart at omgivelserne er rare. Det er forskelligt hvor meget den enkelte virksomhed gør ud af et mødelokale. Nogen får helt nye og flotte møbler, imens andre nøjes med noget de har stående i virksomheden. Gør dine mødelokaler indbydende, så kunder har lyst til at holde møde i dine lokaler.

Planter giver et godt indeklima

I et stort og flot mødelokale skal der være nogle farver, så rummet får et friskt pust. Grønne planter gør automatisk folk glade, da det er liv du bringer ind i et rum. Ifølge studier viser det sig, at planter renser luften og er med til at omdanne Co2 til ilt. Det gør, at der kommer et bedre indeklima således, at folk bedre kan koncentrere sig og dermed få mere ud af deres møde. Planter skaber liv og er et fokuspunkt hvis du lige skal bruge nogle minutter på at samle tankerne. 

Lækre og komfortable møbler

Det er lækkert at komme ind i et mødelokale, hvor der står komfortable møbler. Hvis man skal sidde i den samme stilling i lang tid er det rart at sidde i noget, der er ergonomisk godt for kroppen. At sidde i møbler man kan rette position i er med til, at du kan holde ud at sidde i et møde lidt længere.

Det behøves ikke at være dyre designer møbler du investerer i. Så længe møblerne ser pæne ud og er rare at sidde i, så kan dine kunder ikke forlange mere. Du kan f.eks. løbe lænestol i valnøddetræ og dermed imponere dine kunder med flotte og smarte møbler.

Kunst er med til at gøre rummet hyggeligt

Et mødelokale skal ikke virke sterilt. Det skal være et hyggeligt sted, som man har lyst til at være i en hel dag. Billeder på væggene er med til at du har noget at fokusere på og betragte hvis du f.eks. sidder og lytter til en anden der snakker.

Rolige billeder er med til at du automatisk vil slappe af og have noget at kigge på hvis du trænger til at tænke på noget andet et øjeblik. Det er helt op til dig hvilke billeder det skal være. Mange vælger abstrakt kunst eller kunst med landskaber. Billeder med farver er med til at give rummet mere liv, så det virker mere hyggeligt. 

Reklamér med din virksomhed

Det kan være fint at have noget stående på en reol der fremhæver din virksomhed. Det kan være et billede eller et tilbud som er kørende lige nu. Det kan være ting som der bliver solgt i virksomheden eller som afspejler hvad virksomheden står for. Det gælder om at gøre kunden nysgerrig på din virksomhed. Derfor gælder det om at fremhæve så meget som muligt. 

Et godt lys er vigtigt

Det er vigtigt at der er et godt lys i mødelokalet som kan tilpasses alt efter hvad tid på døgnet mødet bliver afholdt. Et skarpt lys kan være med til at du ikke kan koncentrere dig og dermed får hovedpine hvis du skal sidde i det i længere tid. Et dæmpbart lys foretrækker de fleste, så du har mulighed for at justere for lysstyrken. Store og flotte lamper er populære at have i et stort mødelokale, så der også kommer noget fylde i et stort rum. 

Kom godt i gang med at købe ind til dit mødelokale, så kunderne får lyst til at komme igen. Et godt førstehåndsindtryk har også en betydning for om de har lyst til at komme igen.